
طرز تهیه خوراک لوبیا جهت صبحانه - نمایش محتوای تلویزیون
نمایشگر دسته ای مطالب
طرز تهیه خوراک لوبیا جهت صبحانه
طرز تهیه خوراک لوبیا جهت صبحانه
کارشناس آشپزی: خانم صبیح
این برنامه روز های فرد هفته ازساعت 11:00 الی 12:۰۰ از سیمای شبکه آبادان بطور زنده اجرا و باز پخش آن روز بعد در همین ساعت انجام می گردد
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی خانگی :
- لوبیا چیتی: 2 پیمانه
- قارچ: 4 عدد بزرگ
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- سیر: 2 حبه
- سیب زمینی: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- آبلیمو تازه: به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
دستور تهیه خوراک لوبیا چیتی :
در مرحله اول برای درست کردن لوبیا چیتی بهتر است از شب قبل یا چند ساعت قبل از شروع به آشپزی، لوبیاها را در یک کاسه حاوی مقداری آب بریزید تا خوب خیس بخورند. بهتر است چند بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث می شود که هم نفخ لوبیا از بین برود و هم زودتر پخته شود.
در مرحله بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و سپس بر روی تخته آشپزخانه آن را به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه یک تابه را که مقداری روغن مایع در آن ریختهاید را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بافت آن نرم شود. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، آنها را از تابه خارج کنید و در یک بشقاب بریزید و کنار بگذارید.
در گام بعدی، سیر را پوست بگیرید و بشویید و آن را بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی مناسب به صورت ریز خرد کنید و آنها را نیز در تابه بریزید و تفت دهید. حرارت اجاق گاز را بسیار کم کنید. گوجهها را بشویید و به اندازه کوچک خرد کنید و داخل تابه بریزید و خوب آن را با سیر هم بزنید و اجازه دهید مقداری با یکدیگر تفت بخورند. تفت دادن را تا زمانی که آب گوجه فرنگی کاملا تبخیر شود، ادامه دهید.

در ادامه لوبیا چیتی را از کاسه آب خارج کنید و آبکش کنید و آن را به همراه یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به سایر مواد در تابه اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
در ادامه به اندازه 4 پیمانه آب به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید و به مدت 3 ساعت اجازه دهید تا لوبیا چیتی بر روی حرارت ملایم به خوبی پخته شود. به این نکته دقت کنید که اگر تابه شما، به این میزان گنجایش آب ندارد. مواد را به یک قابلمه انتقال دهید و سپس آب را به آن اضافه کنید و بگذارید تا پخته شود.
در ادامه سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را بر روی تخته آشپزخانه به صورت قطعات مربعی و یک شکل خرد کنید. در ادامه یک تابه را تهیه کنید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید و بگذارید تا داغ شود. سپس سیب زمینیها را برای اینکه فقط پخته شوند و نه اینکه سرخ شوند در تابه بریزید. و در ۴۵ دقیقه آخر پخته شدن لوبیا چیتی، سیبزمینیهای نیمپز را به قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که زودتر سیب زمینی ها را به قابلمه اضافه نکنید. چون خیلی زود پخته و له میشوند و در نتیجه ظاهر غذای شما را خراب خواهند کرد.
در ادامه قارچها را بشویید و سپس آنها را بر روی تخته خرد کنید. بهتر است که قارچها را در قطعات بزرگتری برش دهید تا غذا ظاهر زیباتری داشته باشد. سپس آنها را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا مدت زمان پخت غذا تمام شود و خوراک لوبیا کاملا جا بیفتد. در آخر کار میتوانید به مقدار دلخواه آبلیمو به خوراک لوبیا چیتی اضافه کنید تا طعمی ترش و خوشمزه به غذای شما بدهید.
بعد از آماده شدن خوراک لوبیا را در یک کاسه زیبا بریزید و به همراه نان تازه سرو کنید.
نکاتی در تهیه خوراک لوبیا چیتی
- در هنگام تهیه خوراک لوبیا چیتی میتوانید با توجه به سلیقه خودتان مواد دیگر مانند ماش یا عدس و غیره و همچنین ادویههای مختلفی مانند دارچین یا سماق را به آن اضافه کنید.
- افزودن مقدار کمی سرکه سفید یا قرمز نیز میتواند طعم خوراک لوبیا چیتی را بسیار خوشمزهتر کند.
- هر چند که خوراک لوبیا چیتی یک غذای بدون گوشت و کاملا گیاهی میباشد. در بعضی از مناطق در هنگام تهیه آن از مقداری گوشت قلقلی سرخ شده در خوراک لوبیا چیتی استفاده میکنند.
- برای اینکه خوراک لوبیا چیتی شما بیشتر لعاب بدهید و قوام بگیرد. 1 قاشق غذاخوری آرد را به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه کوچک تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و رنگش تغییر کند. سپس آن را به قابلمه لوبیا چیتی اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید با هم پخته شوند.
- در هنگام تهیه لوبیا چیتی برای درست کردن خوراک لوبیا چیتی به این نکته دقت کنید که لوبیا چیتی که جنس آن خوب و درجه یک است، رنگی کاملا شفاف دارد.
- زمانی که برای پختن لوبیا چیتی گفته شد، کاملاً نسبی است و به نوع و جنس لوبیای مورد استفاده شما بستگی دارد.
- دستور تهیه خوراک لوبیا چیتی که به آن پرداختیم برای 4 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.